fredag 15 juli 2011

Vart fan ska vi?!

Tystnaden är total. "Med havet intill". Vinden susar till genom träden, samtidigt som den vita timglas-sanden silar mellan tårna. Solskrället steker upp en inifrån ((Gul)svart inifrån). Damerna, men framförallt barnen (detaljer kring detta kan uppkomma vid vidare läsning..), visar upp sitt rätta jag på stranden! Handen är perfekt utformad för att greppa den iskalla bärtzen och solstolen levererar som aldrig förr (parasollet skickades på nån flyktingfärja över till Gotland). Och oljan ligger som ett tjockt vaxlager över hela kroppen. Detta är fanimej livet på en pinne! Självklart trillar ett citat in i hjärnan på en man som mej: "Fan vad kul vi har!" (måste tyvärr ha den rätta snittsen för att det ska bli kul... Sorry). Från ingenstans dunkas helt plötsligt "This Ain´t A Scene, It´s An Arms Race" med Fall Out Boy igång och ekar över hela stranden. Man reser sej upp, håller för öronen.. "Fan, håll käften! Stäng av!".


Största besvikelsen på år och dagar lägger sej över en, likt en flodhäst. Man rullar runt, 12.10 står klockan på. Mobilen på andra sidan rummet (eller ska jag säga Peter?!), ville inte samarbeta. Drömmar är till för att levas! Därför ska jag nu berätta om (mar)drömmen som varade mellan den 5/7-9/7 2011 *slänger över micken till Göran, som är på en snabbvisit*. Detta ska berättas från tredjeperson..

Men först en liten sväng förbi damfotbollen. Jag ska vara ärlig och säga att VM, för mej, låg ute i snön uppe i Kiruna en jääävligt kall vinterdag, långt under minusgrader vill säga! (no offens, girls..). Jag visste knappt att det spelades ett VM i fotboll 2011, förrän kvinnorna va i kvartsfinal mot Australien. Jag slår på tvn, zappar runt.. "Nejfan, inte detta..". (det sjuka är att dom då redan vunnit alla tre gruppsspelsmatcher, däribland mot USA...). Men jag ger det ett försök!

Efter matchen: Oj, vilken överraskning! Vilket lir ändå!! Sjögran, Dahlkvist, Öqvist och Rohlin klassade ju (är bra..) (man kan ju titta lite extra på Öqvist också! Dock inte på hennes intervjuer *formar en pistol av handen, drar upp den mot pannbenet och avlossar bössan* /riktigt stolt svenne.

Men efter semifinalen va "vi" tillbaka till "dom". Värdelösa är bara förnamnet!! Citerar Farsgubben i ett sms: "Jävla tjärringar å va dåliga". Suck...

Nu över till det roliga och väsentliga! (håll tillgodo, ett sånt här inlägg har världen aldrig tidigare skådat, längdmässigt.. Vi snackar Bob Beamon i sina bästa dagar!! Så dra nu isåfall. Klaga inte sen..). Vi tar det från början (önska mej lycka till och håll i hatten! Nu kör vi!):

Allting började en varm sommardag i Juli, klockan 07.00. Putte (eller Ove, som han ofta kallades under resans gång) lärde känna sängen lite för bra denna vackra morgon. Vänta lite... Först måste våra eminenta resedeltagare (tjuvar namnen från min egen gamla statusuppdatering) presenteras: Albino-Phille, Peter "The-happy-drunk-guy", bloggerska/pyroman-Putte, Jimmy "snus-under-fyllan" "drinkbjussarn" och "Venus-embrace-rakade-ben-Oliwer.

Som sagt, denna morgon, började alldeles, alldeles underbart för alla i sällskapet (förutom en utstött..). Putte lyckades snooza en timme, vaknade inte av att Oliwer dunkade på dörren och skrek i brevinkastet. Han vaknade inte heller av 15 missade samtal... Vilken idiot! Nästa gång ringer vi brandkåren, som får använda släckaren i facet på honom (eller så skiter vi att bjuda med honom...). Med ett ytterst dåligt samvete, tar sej F...-Ove ner till bilen. Plötsligt kläcker han ur sej, "Okej, jag bjuder på frukost på Donken!" (när kunde inte allt köpas för pengar liksom..).

In i matchen fööfan Ovsther...

Väl framme vid Böda Camping (justfan, det är dit vi är påväg.. Öland!). Då visar det sej att alla i gänget måste vara 23 bast för att joina. Men hallåååå asså... (moget..). Det hela slutade med att en lite halvlurvig Peté fick vingla in tillsammans med en Jimmy som skötte snacket på en bedårande sätt. Fråga mej inte hur, men visst fan kom vi in!!

Pisspaus mitt ute på E4 (inte fan vet jag, E22?!), påväg neråt i landet

Philster doftade underbart i lastbilen (?!). Märkte han tydligen själv... (Smygreklam för HMK Yrkeskläder..)

Jimbo Jansson agerade chaufför sista delen (numera il capitano..)

Väl inne på campingen skulle tält spikas upp och grannar hälsas på (för visst fan måste man bli riktiga bröder med grannarna till en början, så man inte sjunker allt för djupt ner i diket efter ett par sena rajtantajtan-nätter).

Massvis med ploj skulle hinnas med. Minst uttråkande för er är kanske om vi drar igenom med ett schysst bildspel (tyvärr har staten gått in och sensurerat bort vissa bilder..):

Långgolf (behövde minst lika många slag på äventyrsminigolfen, som en lång runda iallafall..) och tennis var några av aktiviteterna som präntades upp som riktiga "förstöra-vänskapen"-tävlingar. Här har ni resultat från minigolfen, word! (okej, Phil vann.. Skräll!).


Vilken teknik..

Captain för dagen

Kul och tennisa!

Självaste BB drar in en skön volley (ut i skogen..)

Serve-kingen.. (nej, Janne får det epitetet!)

Boll-Oliwer?!

Åååh, ett barn!!! (*getöga bakom axeln..*)

Satte han den verkligen?? (boll utanför bild, säkert till vänster..)

Lite mer koncentration hjälper nog..

Phil visar vad denna sport innebär!

Jansson smaskar


Trots trotsiga tonårsminer hör man allt som oftast, "Fan va kul vi har!!" (tänk på att det endast ska yttras när det är knäpptyst och man riktigt kan känna på den sorgsna stämningen!). Annars levererade Oliwers, numera, gamla trogna "Men vi kan ju vara kompisar nästa år, annars!". Liggandes på den underbart harmoniska stranden (har redan förklarat högst upp i inlägget...) kikar herr Östlund ner på kaggen. "Fan att man ska ha sin farsa som pappa, alltså!". Ställd Peter: "Vadå, brännan?!". "Håret!" (ta inte illa upp fadervår, jag älskar dej ändå!). Annars slog ju Petrus till med: "Alltså, folk säger att man kommer till himlen! Men vafan, det finns ju personer som har varit på månen!" Patte inflikar: "Inte fan har dom möts på vägen..."

Deep-talket fortsätter och blir bara värre, ska gudarna veta. Död, dödslängtan, Universum och andra stora frågor diskuteras febrilt vidare (nja, liiite..).

Annars va det ett annat citat som gjorde herr Östlund till pedofil på heltid, tydligen (inget att skämta om dock..). Mer än så behöver vi inte gå in på, även om Putte inte ens fick slå ett litet getöga på ett barn innan han hörde en kommentar av sina draghjälpare till odjur.

Bildspelet fortsätter med allt mellan kropp och själ:

Kubb och häng stod på schemat

Beckham, Ljungberg, whatever!

Sötnosen leker tuff framför kameran (ett måste för att lyckas..)

Samme Fredén försöker göra nåt åt gäddhänget *fingrarna i kors* (Giesan, kolla va vi gjorde på semestern!!!!)

Peter får mkt uttrymme, men som han posar (tänk på det svenska uttalet, tack på förhand!)

Designer: Putte "Brösa" Östlund (fast Jannes va mysigare, men hittade ingen bild tyvärr..)

Pigg, Oliwer? (Bison levererar en skön Ölands-bränna i skymundan)

Två GIF Tjejer möttes upp med oss ett par kvällar. Annika och Carro fokuserar!

Kyckling Jakob-pizzorna är på ingång (förjävla goda, by the way!)

Kul att man (Jimbo..) hittade den här uppsatt på toan. Där steg resturangen/krogen i Pattes ögon iallafall!!

No comments..

Ganska mysigt faktiskt (ännu mer smygreklam åt HMK..)

Ps. Kan mycket väl ha varit strax efter den här bilden, som det allför berömda tv-teamet glassade förbi i sin golfbil. Eftersom det endast va Patte (kanske 20% av Oliwer också) som ville va med på tv (vi snackar den numera klassiska Böda Camping-serien.. Hade inte en aning om va det var innan! Har fortfarande inte... Men tydligen nåt i stil med "Ullared"), roffade han åt sej stereon. Han satte sej i stolen till vänster om Jimmy, drog på högsta volym och började febrilt headbanga (som den tatuerade hårdrockare han nu försöker vara..) när teamet gled förbi! Men inte fan stannade dom till... Dock hörde jag rykten om att Oliwer och Peter (rätta mej om jag har fel!!) blev intervjuade till det där skitprogrammet (för efter den dissen suger det ju..). Så, förutom att hålla utkik på Apalby IP, håll även utkik på tv:n under hösten!

Ps. Petrus Penochius glirade fram en skön idé på vägen upp. Vi skulle göra en spellista på Spotify. Den fick helt enkelt heta "Vart fan ska vi?!" (därav namnet på inlägget). Idén uppkom från incheckningen på Face, "HMK:s lastbil o öltält på roadtrip, vart ses vi?!" (mer smygreklamis..). Men vilken spellista vi drog in, salig blandning. Mycket skön allsång ändå! Gillas!!

Tror det va allt för det här året. "Hihihihi, åh fysatan!!" (Oliwer, du fattar väl iallafall?!?)

Ps. 2. Lite käftgnabb fick vi också uppleva på Ölandet. Men det gör oss bara starkare pojkar! Love you guys! Hej svejs i lingonskogen.

4 kommentarer:

  1. Skönt å ha dig tillbaks med ett bra blogginlägg efter en liten downperiod och semester tror ja de blir mycket roligt å skriva om under höstsäsongen nu med VIK fotboll både på planen å utanför planen..
    Trevlig helg.. Imorrn drar "skiten" igång igen ;)

    TeddyBoy!

    SvaraRadera
  2. BTW Jimbo vet exakt va Hihihihi åh fi satan betyder synd att videon försvann? bara sådär!

    SvaraRadera
  3. TeddyBoy: Jag, Putte, tackar å Görans vägnar för komplimangen! Kul att en i "gänget" kunde kommentera iallafall! *Like*

    Idag drog vi igång med helvetet igen.. Men behöver bara säga några få ord: "Fan va kul vi har!"

    Nu håvar vi in 33 poäng, så kanske vi kan haka med i toppen!!!

    SvaraRadera
  4. värsta är kanske att de är en som inte ens räknas med i truppen kliver in och tar ton men men.. de är väl nånting som lär visas i framtiden.. Lycka till!

    SvaraRadera