måndag 27 juni 2011

Spelare lämnar..

CK

Dessa initialer har haft och kommer alltid ha en otrolig betydelse för klubben VIK Fotboll. I just detta ögonblick redogör jag inte för nåt gammalt Freddie-baserat stringjippo (även fast Calvin ändå måste va den andra mest använda kallingen i laget, som överallt annars..), utan jag pratar om en snäll och omtänksam person (nu är ju inte jag bästis med detta fenomen, men jag ska göra mitt bästa!). Mannen (njaa..) (förlåt, ska sluta med mina jääävla parenteser) är nu inne på sin fjärde (?!) och sista säsong i den gulsvarta klubben.

Han har trots sin ringa ålder tagit ett fint ansvar, både på sidan som på planen. Han har vuxit ut från sin puppa, till att bli en trygg och säker mittback och människa. Från att som liten spoling sparka bollar titt som tätt från arenan, levererar han nu helt plötsligt en relativt tillförlitlig bröstnedtagning förbi sin motståndare. Då ska vi inte prata om hans groteskt sköna solorider, som synas ett par, tre gånger per säsong! Mittbacken har utvecklats till en del av stommen i truppen. Sorgligt nog lämnar han över skutan efter halva säsongen. Prissen fortsätter sin karriär i Öret (dock vet jag inte hur mycket fotbollsspelande som komma skall.. Oväsentligt för tillfället!). Som så många andra storspelare överger han sin själ till kärleken och detta jääävla hänsynslösa pluggandet, suck!

Ja, just det. Back to the thing! Ni kanske funderar vem killen är. Många har säkert listat ut det. Men vi snackar alltså om en av "Dum, dummare" (smeknamn av Giesan för dessa två själsfränder). Han har blivit kallad, "en brunkarback utan dess like, som inte lämnar en boll till den fina mattan" (ungefär i den stilen av nån jävla soptränare hos nån Div-2-konkurrent..). Jag har tidigare omnämt den 1,88 långe, slimmade (inte mycket fett), nickspecialiserade mittbacksveteranen (22 bast liksom..) som en nybliven Pique i sina aktioner på planen. Framförde även då att han utvecklats från den tjongande, sorkdödande Div-7-back han innan säsongen ändå var! Ja, nog med metaforer å skit. Carl Klinton. C - A - R - L    K - L - I - N - T - O - N, vilken kille!


Klart att jag personligen tycker det är sorgligt att en startspelare ska lämna klubben, absolut! Men herr Klint har varit så mycket mer än bara en pepprande mittbacksmotor. Det är denna målare som allt som oftast lämnar ett fint avtryck efter sej! Eller vad sägs som en helt vanlig fredag, där man är på gott humör med tanke på efterföljande helgs bravader. Calle springer ut från omklädningsrummet i all sin hast, brådis är väl bara förnamnet. Men nog fasen stannar han till, tittar en i ögonen (det sagolika är ärligheten som befinner sej i hela hans ansiktsuttryck) och levererar orden:

"Ha en underbar helg, Patrik!"

Sånt där gillas starkt! Sen finns det andra egenskaper som man får säga vad man vill om, som träningsvilja. Där ligger jag och herrn på olika nivåer, men det får båda parter acceptera helt enkelt. Man har olika målsättningar och olika ambitioner i livet. Möts man halvvägs brukar det sluta med en hyfsad fröjd. Det går att jämföra med ett förhållande (okej, släpper det där.. Ingen relations-/rådfrågningsblogg detta!).

Tog även tillfället i akt att under senaste matchen, mot Rotebro, hålla ett par snabba om Klinton. Innan matchen, i ringen under uppsamlingen försökte jag dra några snabba väl valda. Hoppas att det uppskattades och att vi pumpade på för veteranen! Synd att vi inte fick med oss mer än en pinne, men livet är hårt!

Tack Calle! Rest in Peace.. 890119 - 110623

Nu ska semestern avnjutas!! Så håll till godo med inläggen. Imorgon väntar Coldplay i Götet. See you there!!

Ps. Måste passa på att framföra årets sommarplåga... Eller?! Skön låt ändå, lyssna å trolla fram en egen åsikt! Puss!

5 kommentarer:

  1. hur fan ska jag klara mig utan min "dummare" ? VA? jävla ego-CK!

    SvaraRadera
  2. Man gråter ju lite faktiskt när man tänker på de :(
    denna låt är till dig CK

    http://www.youtube.com/watch?v=1Olo8gzgpC4&feature=related

    Puss

    PS: Vilken jääävla skitlåt du lägger ut Patte ;)

    SvaraRadera
  3. Det är du som är "dummare" jag är dum! Dessutom kommer jag och sprider kärlek när den behövs!

    SvaraRadera
  4. Läste om detta på div2.se! Trist! :(

    SvaraRadera
  5. Tröjan ska upp i taket!

    SvaraRadera