måndag 30 maj 2011

BK30 Dam

BK30 Dam har inte fått mycket luft i denna allsidiga blogg (kan ju ha att göra med min syn på damfotbollen... Men det här är dom fan värda!). Dom spelade ju trots allt i Norrettan förra året. Levererar som aldrig förr i 2:an nuförtiden. Eller vad sägs om 24-1 i målskillnad efter fyra omgångar (nästan som vi i VIK Fussball.. Iallafall på bortaplan!). Senast igår forcerade laget hem en 5-0-seger mot bottenlaget Korsnäs. Jag ska vara ärlig och säga att jag knappt har sett en match med BK iår (hur fan ska jag ha tid med det liksom..). Men samtidigt ska berättas att jag ångrar mej stort och att det ska bli ändring på den saken. Med tanke på att BK inte får någon publicitet nånstans för tillfället, får jag göra ett gott försök att dra ihop en liten story om laget. VLT, ni kanske kan kopiera detta (som komma skall...) och ha med i morgondagens tidningsblaska (ni brukar ju va ganska bra på det annars, så.. Suck!)

Promenaden fortsätter genom serien för de vitsvarta. Efter gårdagens senaste storseger lyser självförtroendet utan dess like hos tjejerna.
- Självklart satsar vi på att vinna serien och ta oss upp igen, säger lagkaptenen Julia Åström.

Förra året var en tung säsong för Västerås, då, bästa damlag. Dåligt spel och svårt att trycka in avsluten ledde till nedflyttning, vilket var otroligt jobbigt för klubben. Inte främst med tanke på att största konkurrenten Gideonsbergs IF bytte plats med Ringvallenklubben och blev det ledande laget i stan.
     Nu är det nya tag som gäller och BK30 går som fisken i vattnet. Laget fick trots degradering i princip behålla hela truppen med undantag för systrarna Hellenberg, som ville fortsätta spela Norrettanfotboll i Eskilstuna. Ett annat tvillingpar kom istället och förstärkte, genom att gå ner en division i seriesystemet. Från GIF ankom Frida och Hanna Lindgren.
     - Vi får en ny dimension med dem i laget. De tillför styrka, snabbhet och speciellt målfarlighet! Riktigt bra nyförvärv, säger mittlåset och lagkapten Julia Åström.
     Att de vitsvarta siktar på att ta hem serien är inte någon hemlighet. Man vill så snabbt som möjligt tillbaka till finrummet, som Sveriges andradivision ändå måste kallas. Och efter fyra omgångar ser målet mer än ljust ut. Med fyra raka segrar leder man Division 2 Norra Svealand i överlägsen stil, med 24 gjorda mål och endast ett insläppt.
      Ska ni promenera hem denna serie alltså?
     - Kanske inte promenera hem den överlägset, men målet har hela tiden varit att vinna och ta oss tillbaka dit vi hör hemma! Att vi skulle ha något annat mål utåt sett, vet jag inte. Ingen har tidigare frågat oss, haha! Allt fokus ligger ju på GIF hela tiden.
     Julia hör redan till de mer rutinerade spelarna i laget. Som 19-åring har hon redan axlat manteln som lagkapten i ett par säsonger nu, och är en stabil, trygg och brytningssäker sista utpost. Att hon, och flera andra ledande spelare, valde att förlänga med BK30 över denna säsong har suttit laget i en god sits. För visst finns kvalitén att spela högre upp hos många i truppen. Om inte annat talar den fantastiska säsongsstarten sitt tydliga språk. Senast igår krossades Korsnäs med hela 5-0.
     - Jag tycker det är en okej insats. Man ska inte vara besviken efter en sådan vinst, men med bättre skärpa framför mål ska vi kunna vinna med ännu mer!
     Gårdagens mål gjordes av Hanna Lindgren, Natalie Medina, Elin Hammar, Emma Nilsson och just Julia Åström. Många olika målskyttar tyder på bredd i truppen, vilket kommer bli ännu en fördel under seriens slutskede. Med tanke på säsongsinledningen, funderar man på om något kan stoppa BK30 från avancemang.
     Kanoninledning på säsongen, kommentar till det?
     - Vi har absolut gjort det jättebra såhär i början. Men samtidigt får vi inte flyga iväg, utan hålla oss på jorden trots framgångarna, avslutar Åström.
     Men med landslagsspelande stjärnspelare som forwarden Amanda Wegerman, hypertekniska innermittfältaren Natalie Medina, skyttedrottningen Frida Lindgren, hårt defensivt arbetande Cristine Värja, alltid lika bra utmanande kantspringaren Emma Westholm och kvicka yttern Elin Hammar i laget, finns det inte så många olika alternativ. Serien ska, och kommer, sopas hem utan något snack!

Nu har ni press på er också, tjejer! Hoppas ni spelar lika bra i motvind (om man nu får använda det i synonym med press) som i medvind. Lycka till och kör hårt!

Imorgon kommer lite tugg från vår bortamatch som spelades igår (jajaja, käften... uppdateringen är inte på topp!). Hur som helst vann vi med 3-1. Hemma bra, men borta bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar