lördag 14 maj 2011

Kärlek

Igår skrevs ett helvetes inlägg, som helt plötsligt kände för att fösvinna när det skulle publiceras. Jävla blogspot.com, ni kan ju fan inte dra in nån jävla reparation när jag sitter och skriver... "Tillfälligt avbrott", så sparades ingenting. Nog med sura miner! Här är en hyfsad återgörelse (blir aldrig lika bra som det var ju..):

Alla vi människor har en stor betydelse och mening för någon annan varelse här på denna jord på ett eller annat sätt (iallafall om man lever i drömmarnas värld.. Hoppas fallet är så i dom flesta fall). Om inte annat skänker jag nu en fet tanke till alla individer som inte har en själsfrände (kamrat räcker..) att dela sina sorger, sina framgångar, sina minnen, sitt jag , helt enkelt sina liv med!

"Det är en hård värld där utanför.Full av ensamma människor. Ingen som hör dej, ingen som ser dej när du går." Lyssna på texten till denna underbart kärleksfulla låt (som ni förhoppningsvis förstår kommer detta inte bli nåt hej-dundrades festligt inlägg... Livet är hårt, som sagt). Ni är inte ensamma!!


Kärlek, är dagens tema. Kärlek finns i princip till och från allt. För mej betyder ordet väldigt mycket, och symboliserar nåt oerhört värdefullt och givande (Jaja, jag ska inte stå å predika som nån jävla uppsvingad präst i kyrkan på avslutningsdagen innan sommarlovet.. Erkänn att det är lite så ni känner, va?!). Som sagt, vet att ni alla, nästan, kan kärleken bättre än mej.. Men en sak som är säker, det är jävulskt svårt att slå mej i nåt som att berätta hur mycket man tycker om andra levande varelser. Detta är bland det viktigaste, alla kategorier. Hur viktigt detta är, men framförallt hur fantastiskt det känns att höra såna ord, är svårslaget. Alla männsikor behöver värme, höra nåt positivt om sej själva ibland!

Dagen till ära har ett fåtal sms tvålats av. Alla nära och käre har fått en (jävligt lång..) tanke beroende på hur mycket ni betyder för mej som männsika med era personligheter. Vissa har såklart fått större tankar än andra(men så är det med allt, prioritet.. Sker lika mycket i ett fotbollslag, alla får inte plats trots att man har vissa utstående och kanonbra egenskaper.. Så är det bara, prioritering). Som dessa förhoppningsvis har fått kännedom om är att kärlek är nåt speciellt. Vi lever tyvärr i en alldeles för "lagom"-värld, speciellt i Sverige. Vi vågar inte säga vad vi tycker, känner och behöver.. Skärpning föööfan!

"Idag är en sorgens dag! Gud gråter så det står härliga till. Jag har ingen aning om va det handlar om denna gång. Blir bara lite ledsen för hans skull. Tur är dock att..". Läckert poetiskt (hmm..) får en av dom mina, denna start på sitt sms. Allting började när jag satte mej på cykeln påväg till jobbet idag.. Sen fortsatte livets färd genom huvudet på mej under morgonen. Att Gud senare även visade sin glädje (måste ha varit min givmildhet till medmänniskorna..) genom att spräcka upp en strålande sol ur diset på eftermiddagen, gjorde min dag!!

Några hyfsat gulliga texter har forcerats fram från ingenting (från mycket omsorg, ska det stå..). Ni som fått, känn livets mening! Egentligen fanns det även nån mer som borde fått något sött, men så var ej fallet med tanke på livets komplikationer. Men ge inte upp hoppet på mej för det. Hoppet är det sista som lämnar en, det vet alla ensamma mycket väl om. Njut av att ni inte är en av dom, ta till vara på livet!!

På tal om gamla klyschor. Här har vi några kända personer med lite kärleksfulla ledord:

  • "Att leva utan att älska är ej ett verkligt liv". Moliére - fransk 1600-tals-dramatiker, författare och regissör myntade (mm, Mojito. Mums!) detta uttryck. Nu hoppas väl både du och jag att han menar älska, och inte älska! Nja, vem vet. Tolka det som ni vill vetja..

Nyversionerad Moliére i sina bästa år

  • "Den som utveckar sin kärlek här på jorden, behöver inte utveckla något annat. Och den som inte gör det, han tillhör Solens gåta.". Om inte detta oförutseende men ack så eleganta citat inte kommer från vår lika underliga Thomas Di Leva, vilken mun skulle det annars flyga ur.. Di Leva är en svensk sångare, låtskrivare och skådespelare (fan va mycket yrken alla ska ha nuförtiden..). Men det han är mest känd för är väl ändå som en outtröttlig livets och andlighetens profet och inspiratör i nyandlighet och fredsrörelse. Att han alltid bär kaftan (som en rock, klänning?) är väl ingen slump... Att han även efter fråga om kaftanen monterade citatet: "Den symboliserar enhet... en enhet mellan himmel och jord. Kroppen blir så fri:", är väl inte heller det någon tillfällighet..
Di Leva levererar som vanligt.. Inget flummigt alls..

  • "Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker". Den alltför buttra Bert Karlsson visar vad kärlek är, när han pratar om sin förre klasskamrat Bosse Ringholm.
Word! (eller picture..)

  • "Present... Vadå? Hon fick ju Zlatan.". Superstar Ibra svarar på vad Helena fick i födelsedagspresent. En stjärna uttalar sej som en stjärna, beter sej som en stjärna, är en stjärna!Ja, som sagt, man ser olika på kärlek från människa till människa. Att älska sej själv är inga som helst fel. Men älska lagom alla svenskar... Lagom hit och lagom dit..
Schyssta rutor på både Helena och Zlatan ändå


Med inlägget vill jag bara påpeka hur viktigt det är att ta till vara på det man har i livet. Gör verkligen det! Annars glider det ur händerna likt stålarna rasslar i baren en fredagskväll som denna (ni trodde ni skulle få den berömda tvålen, men icke..).

Gör mej nu en riktigt stor tjänst! Skicka iväg ett sms när ni läser detta (imorgon, eller på söndag, eller (som dom flesta) inte alls någonsin...). Men ni som läser, gör detta och berätta er kärlek till dom nära och kära. Oerhört viktigt i alla mänskliga förhållanden. Ta hand om varandra!

Varje människa är unik, därför krävs en unik tanke, en unik betydelse och mening med var och en, ett unikt sätt att leva. Alla ska bli behandlade på olika sätt. Om så ändå hade varit fallet i min förra klubb. Efter en träning fanns stora risker att man låg på nollgradigt när man gick därifrån. Det sjuka va att minusgraderna från träningarna spred sej hem till vanliga livet också. Blev ibland psykiskt påfrestande.. I VIK Fotboll lever vi däremot i symbios, som bara svamparna ute i fuktiga skogen en sen höstkväll kan göra. En spark i arslet (positivt!) eller ett "det kommer ska du se, bara att tugga på" betyder mer än vad man kan tro. Då pratar jag för alla. Här snackar vi kärlek <3

Kärleken är väl total!

Blev ett klassiskt långt inlägg, men vad gör man inte. Stor eloge till alla som orkade hela vägen hit!! Vi ses imorgon grabbar, för ännu en vinst! Borta mot GUSK, där ska dock ingen kärlek visas!

//Putte (Göran skulle aldrig ens tänka tanken att skriva nåt liknande.. Tro mej!)

2 kommentarer:

  1. älskar att läsa din blogg, forstätt med underhållningen :)

    SvaraRadera
  2. Jag tackar och bockar hjärtligt! Älskar att ni läser min blogg, fortsätt med förföljelsen :)

    SvaraRadera