tisdag 17 maj 2011

Flååådigt

Eftermiddagsfika: "Skönt, sommaren är påväg tillbaka!"
Sluttid: "Äsch då, men lite dugg har väl ingen levande dött av.."
Halvvägs hem på hojjen rullar jag likt en dränkt guldfisk kippandes efter andan. Universums regnskur haglar ner, jeansen sitter som ett par speedos, sommarjackan som en av alla simmares hajdräkter. Måste ha kommit 3 dm feta regndroppar under mina "få-reda-på-att-man-lever-minuter"...

Nog om det! Som Peter uttryckte sej i gårdagens inlägg, kan jag inte längre leva på gamla meriter. Han fick mej faktiskt att tänka efter för en sekund, eller två. Det kan inte va så jävla rockigt att kika in på bloggen flera gånger om dagen i tre dagar, utan att se en skymt av nåt annat än damm och gamla rea-produkter. Nej, skärpning nu Mr Gulsvartinifrån. Dags för lite bättre flow i uppdateringen. Let´s dance!

Ja, det passar ju flååådigt. Lördagskvällen spenderades med nästan hela laget. En så kallad lagfest försökte Jimmy dra in i sin soffa framför tvn. Gick väl sådär... Men fan va skoj vi hade. Detta måste ju göras mer än en gång vartannat sekel!


Än så länge låter det ju coolt och fränt, precis som det ska vara med ett helt gäng sköna grabbar (plus lite påfyllning av några bruds). Men vad gjorde vi egentligen?! Jo, satt som ett panschis-gäng och sneglade Eurovision.. När vi väl tog en paus emellanåt, spelades det Blue:s (dom va ju tydligen med i kraxartävlingen..) alla gamla super-dängor! Frågan är om det dracks cider och hallonsaft också?!

Men usch va klatshigt det va!! Mycket sköna samtalsämnen gängades upp, alla inte alltför blogg-vänliga! Men en video som måste visas är ju denna (om jag ska vara ärlig satte jag tungan i halsen.. jaja.. av garv när Törna tjongade upp den här... Men det kan ju ha haft med kvällens bravader att göra..):


Annars snackades det en del om Gamla Upsalas numera alltför berömda hörnvarianter. Dom packar in på första stolpen, men ångrar sej snabbt och dundrar: "Nej, vi kör Tåget istället!!". När GUSK-spelarna istället kommer in med fart mot mål, höjer Modde armen till skyarna och rör den likt en tågkonduktör vid ett sista försök att undvika kollision: "Tuuuut tuuut!!" hör man från keepern. Vilket helvetes garv som utbröt, och vilken snackis det blev både under och efter (och i all framtid) matchen! Måste ske en repris på den i returen senare, men då mot deras kasse!!
Annars försökte Menhal (som förövrigt lyckades missa vår oförglömliga lagfest) psyka ner GUSK:arna med hemskt grova ord! "Nya Upsala" va det värsta han fick fram.. Bra försök ändå mannen!

Åter till lag-samkvämet! Skönt att Gisan höll med om att man får ha nåt partaj här och var, under kontrollerade former och vid rätt tidpunkter! Då va alla överens då...

Sen va det ner mot stadens gator, som gällde. Där förtäljer inte historien mer, tyvärr..

Igår spelades det U-lagsmatch för vikarna mot BK30. Phille "Släggan" Fredriksson släggade upp en frispark i ribban, en annan i kryssribban. Kung-Kalle levererade på mitten, likaså Dennis. Men dagens målskytt va trots detta en finlirare utöver det vanliga. Jimmy "The Growe-worker" drog till med en bissa från halva plan upp i klykan.. Jag har bildbevis!!


Okej då.. Det va inte från halva plan.. Inte heller en bicacleta.. Tyvärr satt den inte i krysset either! Men mål gjorde han, eller gjorde han inte det heller?! Matchen slutade 1-1.

En kort intervju med Kalle "KJ" efter dagens sump i protokollet (gissa vilken fråga vi startar med):

Hur känns det efter dagens poängtapp?
"Inga kommentarer."
Vad har du att säga om din egen insats då?
"Jag vill inte kommentera den heller."
Hur ska du sörja ikväll? Blir det kanske champagnefrukost imorgon?
"Vallby-bron.."
(Jamen, då hakar jag på där då.. Ses i Nangiala!) Nejdå skämt åsido, dåligt och onödigt försök...

Jag tackar Kalle för hans medverkan, tack så hjärtligt (såhär det känns att vara journalist alltså... fan va skööönt!).

Tränare Andy Mansour påstår sej veta bättre: "Kalle gör en utmärkt insats idag, kung va han! Hans första halvlek kändes lite halvknackig, men sen blomstrar han ut minst lika mycket som solen skiner i andra halvlek!" (Jadu, Andy, det kanske bor en liten poet inut i oss alla)

Ps. Att jag under kvällen på Bmb skulle få för mej att bjuda Peter, vår vän Pimme och Dennis på shots, glömmer väl inte ens en gammal boxare som Mike Tyson.. Bartendern fick välja. Inget bra drag va?!? Blev ju en Flat Line, innehållande Sambuca, Tequila och Tabasco. Jäääääääääääävlar i helvete vilket tryck det låg innanför dom ramarna!!! Kunde inte andas på 10 min och höll på att spy i 20 (okej, överdriver för att ni ska tycka det är ett magiskt ögonblick.. Men visst fan va den stark iallafall!). Det är ju inte för inte, den har blivit döpt efter när hjärtat stannar och visar en rak linje på ett EKG....
Den va ju inte nådig alltså!

Jalla!

2 kommentarer:

  1. Blir lika besviken varje gång jag går in på bloggen och ser att du inte har uppdaterat! och de händer hela tiden. räcker de inte med besvikelse idag då?!

    SvaraRadera
  2. Blir inte klok på er.. Läs nu och va glad fööfaaaan!!!!

    SvaraRadera